5 Motive pentru a purta haine din materiale naturale

By | 6 aprilie 2020| 0 Comments

Tendintele in moda se schimba constant, dar si hainele noastre se uzeaza destul de rapid. Asadar suntem nevoite sa mergem la cumparaturi in fiecare sezon. De multe ori este placut si relaxant, insa este important sa avem in garderoba noastra si haine pe care sa ne putem baza oricand. Atunci cand alegi piese vestimentare confectionate din materiale naturale, stii sigur vor rezista atat in timp prin calitatea lor si ca iti vor pune corpul in valoare. Se spune ca o piesa clasica si de calitate poate fi purtata si 20 de ani si nu se va demoda. Fie ca este vorba de camasi, pantaloni sau pantofi.

Shopping-ul este cel mai bun prieten al unei fete, nu-i asa? 

Atunci când ne alegem hainele, dincolo de aspectul estetic si de tendintele din moda, acestea trebuie sa fie si practice. Asadar, pentru a ne asigura de calitatea unui produs, trebuie sa fim atente, in primul rand, si la materialul din care este facut. 

Citeste cu atentie eticheta pentru a vedea ce tip de tesaturi contine fusta sau rochia pe care tocmai ai pus ochii. In cazul in care ti se pare ca acestea sunt putin mai scumpe, gandeste-te ca faci o investitie pe termen lung, pentru ca un material de calitate este mai durabil si se adapteaza oricaror tendinte. 

De acelasi principiu ar trebui sa tii cont si atunci cand alegi un cadou pentru cineva drag, sau, mai ales, in cazul hainutelor pentru copii.

Sa facem cunostinta cu cele mai populare materiale naturale pe care le gasim in magazine

Bumbacul este un material cultivat si folosit pentru fabricarea hainelor de mii de ani. Este un material moale si rezistent, care se simte foarte fin pe piele si nu provoaca alergii. 

O piesa de imbracaminte din acest material va rezista perfect chiar si cativa ani buni. Atentie insa, este foarte important sa te asiguri ca tesatura este confectionata din bumbac organic, ce nu a fost tratat chimic.  Spre deosebire de alte materiale precum matasea sau casmirul, bumbacul este un material accesibil ca pret si poate fi purtat la orice tinuta si poate fi folosit la majoritatea pieselor vestimetare, sport sau elegante: tricouri, bluze, pantaloni, fuste, lenjerie de corp, etc.

Inul este asociat de obicei cu senzatia racoroasa pe care o ofera pielii, mai ales pe periada caniculara. Asta se intampla pentru ca fibrele din tesatura permit o circulatie mai buna a aerului. Este un material moale, usor de modelat si de integrat in multe piese vestimentare. Din acest motiv foarte folosit chiar si de catre cele mai mari case de moda din lume si cu siguranta vei gasi in magazin haine confectionate din in foarte frumoase si chiar in tendinte. 

Canepa a fost indelung folosita in vremea bunicilor nostri si poate ca unele piese vestimentare din garderoba lor ar putea fi purtate si acum, tocmai pentru ca sunt durabile. Tesaturile din canepa dau o senzatie aparte de lejeritate, fiind atat de moi si confortabile.

Lana a supravietuit de-a lungul istoriei, fiind in continuare un material foarte folosit in domeniul vestimentatiei. 

Lana nu inseamna doar ciorapii grosi facuti de bunica sau pluoverele greoaie si inestetice. Avansul tehnologic a transformat-o intr-un material fin, cu fibre subtiri si cu un aspect estetic placut, potrivit chiar si pentru rochii sau costume. Fiind un material izolator foarte bun, lana este perfecta pentru haine groase de iarna, precum bluze sau pulovere, dar, in acelasi timp, permite pielii sa si respire.

Casmirul reprezinta luxul si cu eleganta, fiind un material destul de scump. Insa este un material extrem de moale, care se simte foarte placut pe piele. Poate fi purtat atat iarna cat si vara pentru ca pastreaza temperatura corpului. 

Camirul este si un material destul de versatil. Poate fi purtat elegant ca pulover impreuna cu un sacou, sau casual, cu o pereche de blugi simpli, la o iesire cu prietenii. 

Matasea este asociată cu feminitatea si senzualitatea. Orice femeie ar trebui sa aiba in garderoba sa macar o bluza sau o rochie de matase. 

Tesaturile de matase sunt usoare, lasa pielea sa respire si nu provoaca alergii, fiind un adevarat rasfat pentru corp.

Care sunt avantajele de a purta articole vestimentare confectionate din materiale naturale

  1. Deseori, pe parcursul zilelor toride, ne este indicat sa purtam haine din materiale naturale, in special din bumbac sau in. Si pe buna dreptate. Materialele naturale au capacitatea de a absorbi umezeala, impiedică dezvoltarea de micoze și nu provoacă probleme cu transpiratia nici pe parcursul zilelelor caniculare si nici iarna cand, la propriu, ne punem pe noi straturi multe de haine. Materialele naturale iti lasa pielea sa respire in voie.
  2. Contin cantitati foarte mici de substante toxice, in comparatie cu materialele sintetice. Acesta s-ar putea infiltra in tesatura in special in timpul procesului de vopsire, insa in cantitati semnificativ mai micic decat in cazul materialelor sintetice.
  3. Hainele confectionate din materialele naturale sunt mult mai rezistente decat cele facute din materiale sintetice. Materialele precum bumbacul, inul, lana sau matasea isi pastreaza aspectul impecabil de-a lungul anilor, spre deosebire de hainele sintetice, care de multe ori se decoloreaza sau isi pierd forma initiala, dupa mai multe spalari. Asa ca te poti gandi la ele ca la o adevarata investitie pe termen lung. 
  4. Materialele naturale sunt hipoalergenice. In timp ce materialele sintetice sunt tratate cu o multime de substante chimice (ce pot fi absorbite cu usurinta prin piele) pentru a fi mai rezistente sau mai colorate, materialele naturale au deja aceste caracteristici de la natura
  5.  Procesul de fabricatie al hainelor sintetice este cu mult mai poluant fata de cel al hainelor din fibre natural. Gandeste-te ca atunci cand alegi materiale naturale, organice, te protezi atat pe tine, cat si planeta, deoarece productia materialelor naturale necesita mai putine resurse. 

Te vei simti mai bine in hainele tale stiind ca faci un lucrul bun pentru natura si pentru sanatatea ta. 

Conceptul magazinului BeInStyle se bazeaza pe produse rezistente in timp, nu doar pentru un sezon si care sa fie prietenoase cu piela si cu sanatatea. Tocmai de aceea alegem intotdeauna materiale naturale. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată